Wetenschappers voeren actie om de klimaatcrisis hoog op de politieke agenda te krijgen

Wetenschappers van over de hele wereld voeren vier dagen lang actie voor het klimaat. Er is veel kennis aanwezig over klimaatverandering, zeggen zij, maar er gebeurt nauwelijks iets om het tegen te gaan.

De actie, met de naam Scientist Rebellion, duurt van 25 tot en met 28 maart. Wetenschappers zullen in die periode op verschillende manieren actie voeren om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Sommige wetenschappers zullen een paar dagen in hongerstaking gaan, ‘burgerlijk ongehoorzaam’ zijn door tijdens colleges aandacht te besteden aan klimaatactie in plaats van het vak dat ze geven, of via social media kennis delen over de urgentie van het probleem. 

Lees verder op de pagina van Resource.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s